ЗДО №2 "Казка" місто Володимир
Волинська обл. Володимир-Волинський район

День вишиванки

Наша Вишиванка -то пісня України,

Нашої священної землі.

В ній співають ранки солов'їні,

Квітом розквітаються гаї.

Із знання свого роду, своєї історії починається Людина! Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка - це родовідна пам'ять, що закладається в нації.

Вишиванка - генетичний код нації! Споконвіку українці шанували вишиту сорочку, вони вірили, що цей національний оберіг допоможе подолати важкі випробування сьогодення!

З великою радістю  долучилися до цього свята вихованці та працівники ЗДО №2 "Казка".

https://youtu.be/FU_xhlrkLh0

 

День вишиванки 2021рік

Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.

Сьогодні, 20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 

Здавна для українців вишиванка відігравала не стільки функцію одягу, як була своєрідним оберегом від різного зла. Тому візерунки на сорочках та сукнях наносили на рукави, коміри і поділ.

У нашому закладі теж свткували це свято. Діти ІІ молодшої групи "Віночок" разом з вихователем Марчук О.М.  розіграли казку  "Котигорошко"

Вихователі спеціалізованої групи з вадами мови "Дюймовочка"  провели святкову розвагу " А у нас на Україні.."

Діти інклюзивної групи "Колобок" разом з вихователем Абрамюк О.С. і асистентом вихователя Велюш Л.В. а також діти старшої групи "Капітошка" з допомогою музичного керівника Заяц О.В.  оздобили вишиванку за допомогою  цеглинок лего.

Вихователі інших груп провели тематичні заняття.

     

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *