ЗДО №2 "Казка" місто Володимир
Волинська обл. Володимир-Волинський район

Огляд-конкурс " Кращий осередок природного довкілля дитини в умовах ЗДО"

Куток природи в дитячому садку — важлива умова органiзацiї змiстовної дiяльностi дiтей, спрямованої на вирiшення завдань ознайомлення дiтей з природою.

Навчально-виховне значення кутка природи не можна переоцiнити. Наявнiсть його у груповiй кiмнатi дозволяє формувати реалiстичнi уявлення про представників рослинного, тваринного свiту через забезпечення безпосереднього контакту дiтей з ними. 

Спостереження i дiяльнiсть, пов’язана з доглядом за мешканцями кутка природи, збуджує думку, сприяє встановленню доступних розумiнню дiтей зв’язкiв, а все це вимагає i вiдповiдного мовного оформлення. Об’єкти кутка природи дають змогу вихователю розвивати у дiтей сенсорнi органи, використовуючи для цього рiзноманiтнiсть забарвлення, форм, звукiв, запахiв природних об’єктiв.

Особлива роль належить кутку природи у розвитку пiзнавальних iнтересiв i спостережливостi дiтей, оскiльки куток природи виконує функцiю маленької лабораторії, де проводяться нескладнi дослiди, здiйснюються довготривалi спостереження за розвитком рослин i тварин.

 Сьогодні відбувся конкурс -огляд "Кращий осередок природного довкілля дитини в умовах ЗДО", під час якого ми мали змогу ознайомитись з наповненням і оздобленням куточків природи в усіх вікових групах. Переможцями конкурсу стали вихователі групи "Дюймовочка" Смоляр Г.П. та Камінська Л.М., проте кожен з вихователів показав відповідальне ставлення до конкурсу та до своєї роботи. Щиро дякуємо усім за щоденну працю.

    

   

  

   

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *